نان ها

نان خلفا یا کشتا:

آرد گندم 1 پیمانه

آرد برنج 1 پیمانه

کدو پخته 1 پیمانه

آب 4/1 پیمانه

شکر 2/1 پیمانه

نمک 2/1 ق ش

تخم گشنیز 2 ق غ

تمام موارد را با هم مخلوط کرده و یک خمیر نرم بدست می اوریم. مقداری آرد را روی تخته ریخته، گلوله های کوچک از خمیر جدا کرده با وردنه باز می کنیم و روی گمج داغ که روی زغال گذاشته ایم می گذاریم تا نان پخته شود و به مانند بادکنک باد کند بعد در داخل پارچه سفید و تمیز نگهداری می کنیم تا خشک نشود .

 

نان کولبا، پنجه کش و لواش:

همه این سه نوع نان، لواش، بای دیگی و کولبای ذغالی با یک خمیر درست می شود ولی مراحل پخت آن فرق می کند شما می توانید برای اینکه تفاوت داشته باشد مواد افزودنی مثلا گلاب، دارچین ، بهارنارنج را کم و زیاد کنید تا تفاوت به وجود آید.

 

نان لواش یا گروت:

آرد 1 کیلو

خمیر مایه 5/1 ق غ تا 2 ق غ

ماست 1 لیوان

آب 4/1پارچ

شیر 4/1 پارچ

نمک و زردجوبه مقدار لازم

عسل 1 لیوان

کره آبکرده 1 لیوان

شکر 2/1 لیوان

دارچین ق غ

عرق بهارنارج 2/1 لیوان
 

ابتدا آرد را در ظرفی ریخته مرکز آن را خالی کرده تمام موارد را در آن ریخته و کم کم همه را باهم مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم این نان احتیاج به ورز دادن زیاد دارد. بعد می گذاریم این خمیر چند ساعت بماند و به سه قسمت تقسیم می کنیم مقداری برای لواش که با وردن پهن می کنیم و داخل تنور می گذاریم که لواش می شود .

در نوع  دیگر مقداری از خمیر را با کمی زردجوبه و دارچین مخلوط کرده خمیر را داخل قابلمه می گذاریم تا داخل آن پف کند و با شعله کم روی اجاق می گذاریم تا بپزد که به آن بای دیگی می گویند.

در نوع سوم، مقداری از خمیر را برداشته روی خاکستر آتش می گذاریم رویش را ماهی تابه روی خمیر می گذاریم کمی ذغال رویش می ریزیم تا خمیر از بالا و پایین با شعله ملایم بپزد که به ان کولبای ذغالی می گویند.

 

 
 
 
 
 
 
تاریخ به روزرسانی:
1401/07/14
تعداد بازدید:
1121
آدرس: رشت، بلوار امام خمینی (ره)، جنب بنیاد مسکن، شهرداری رشت، ساختمان مرکزی

ایمیل: creative-city-rasht@rasht.ir پیام گیر: 137
شماره تماس: 33669908 - 33668819 - 33669208
Powered by DorsaPortal